Årsaker til å danse av glede

Dans | Monday November 7 2016 | Comments Off on Årsaker til å danse av glede

Hva er fordelene med å danse og hvorfor danser vi mennesker? Det er mange grunner for å danse av glede. Kanskje er du bare i godt humør eller har oppnådd noe helt spesielt i livet. Se for deg at du hadde vunnet en stor penge gevinst. Hadde du klart å beholde roen, eller hadde du danset rundt på gulvet og jublet?

Vi danser til krampen tar oss

I 2016 har sangen til bandet Hjerteslag, Sang til Sonja ljomet utover alle radiokanaler. Den handler om å danse, helt til krampen tar oss. Hvem klarer å sitte stille hvis man hører en fengende sang eller låt? Musikk og dans har vært en viktig del av menneskers liv i tusenvis av år. Dansen har ført mennesker sammen, men det har også vært en viktig måte for oss å uttrykke oss på. Hvis du stakk av med jackpotten på Mega Fortune, tør vi å påstå at hvem som helst ville ha danset rundt på gulvet.

Dansegulvet

Dansegulvet har vært et sjekkested for mennesker, helt siden den første dansen. I dag samles vi på utesteder verden rundt, kanskje finner vi også partneren vår på dansegulvet, selv om formålet med byturen kanskje var å være sosiale og ha det gøy. Musikken styrer følelsene våre, og er man glad, så danser man rett og slett av glede. Dansing har blitt populært, spesielt også etter at flere TV-kanaler sender ulike dansekonkurranser.

Hvorfor danser vi?

Hvorfor danser vi da egentlig? Svarene er mange. En er at vi mennesker trenger å få en energiutladning, andre er å vise glede, mens mennesker også danser fordi kroppen reagerer på rytmer. Selv om dans ofte assosieres med å sjekke eller ha det gøy med venner, handler det også om å bevege seg og holde seg i god form.