Salsa Congress Norway http://salsacongressnorway.com Tue, 01 Feb 2022 14:34:33 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Praktisk mote for dans http://salsacongressnorway.com/praktisk-mote-for-dans/ Sat, 24 Nov 2018 09:00:47 +0000 http://salsacongressnorway.com/?p=54 Selv om et antrekk for dans skal være praktisk og komfortabelt, skal det også se bra ut og være en dansestjerne verdig. Men når vi danser beveger vi mye på armer, bein og alle kroppens ledd. Derfor må funksjonalitet først og fremst komme over utseendet.

For han

Menn har en svært lett oppgave når det gjelder klær til dans. Ta på deg en fin skjorte, dressbukser og fine sko og du vil ha antrekket ditt klart. Flotte sløyfer kan gjerne gjøre antrekket mer spennende. Dans er i tillegg noe som kan føre til vekttap. Vi husker vel alle Stian «Staysmann» og hans enorme vekttap, som kom i forbindelse med TV2 sitt program «Skal vi danse»?Dansing kan altså føre til vekttap. Mister vi mye vekt fort, kan dog dette føre til løs hud. Ulike foretak som Plastikkirurg 1 kan hjelpe deg med at løs hud ikke forhindrer deg fra å se bra ut i klærne dine.

For henne

Selskapsdans har kanskje noen av de flotteste antrekkene for kvinner. Lange kjoler, flotte smykker, høye hæler og glitter beskriver disse kjolene godt. Danser du ofte kan det være lurt å skaffe seg et par kjoler som er lett å danse i. De burde sitte trygt rundt brystet, ikke stramme for mye rundt midjen, og være en noe du kan føle deg komfortabel i. Husk også på at i dans kan kvinner og se skikkelig kule ut i bukser!Tren godt på å gå i hæler før du begynner å danse i stiletter. Det kan være farlig for en nybegynner om de beveger seg ut på parketten i stiletter uten rikelig med trening. Et godt par med en stabil og tykkere hæl kan være greit under øvelser.

]]>
Årsaker til å danse av glede http://salsacongressnorway.com/arsaker-til-a-danse-av-glede/ Mon, 07 Nov 2016 09:36:29 +0000 http://salsacongressnorway.com/?p=46 Hva er fordelene med å danse og hvorfor danser vi mennesker? Det er mange grunner for å danse av glede. Kanskje er du bare i godt humør eller har oppnådd noe helt spesielt i livet. Se for deg at du hadde vunnet en stor penge gevinst. Hadde du klart å beholde roen, eller hadde du danset rundt på gulvet og jublet?

Vi danser til krampen tar oss

I 2016 har sangen til bandet Hjerteslag, Sang til Sonja ljomet utover alle radiokanaler. Den handler om å danse, helt til krampen tar oss. Hvem klarer å sitte stille hvis man hører en fengende sang eller låt? Musikk og dans har vært en viktig del av menneskers liv i tusenvis av år. Dansen har ført mennesker sammen, men det har også vært en viktig måte for oss å uttrykke oss på. Hvis du stakk av med jackpotten på Mega Fortune, tør vi å påstå at hvem som helst ville ha danset rundt på gulvet.

Dansegulvet

Dansegulvet har vært et sjekkested for mennesker, helt siden den første dansen. I dag samles vi på utesteder verden rundt, kanskje finner vi også partneren vår på dansegulvet, selv om formålet med byturen kanskje var å være sosiale og ha det gøy. Musikken styrer følelsene våre, og er man glad, så danser man rett og slett av glede. Dansing har blitt populært, spesielt også etter at flere TV-kanaler sender ulike dansekonkurranser.

Hvorfor danser vi?

Hvorfor danser vi da egentlig? Svarene er mange. En er at vi mennesker trenger å få en energiutladning, andre er å vise glede, mens mennesker også danser fordi kroppen reagerer på rytmer. Selv om dans ofte assosieres med å sjekke eller ha det gøy med venner, handler det også om å bevege seg og holde seg i god form.

]]>
Populære dansekonkurranser i Norge http://salsacongressnorway.com/populaere-dansekonkurranser-i-norge/ Sun, 25 Jan 2015 21:57:27 +0000 http://salsacongressnorway.com/?p=38 Dansekonkurranser kommer i mange varianter. Sportsdans, også kalt tidans, er den mest populære konkurransedansen i antall utøvere, og både barn og voksne driver med sportsdans. Disko og ulike varianter av moderne danser er også populære konkurransedanser. Man finner mer informasjon om ulike dansekonkurranser på nettet. De største dansekonkurransene i Norge er NM, Grenland Cup og Norway International. Dance Revolution er en serie med konkurranser som arrangeres gjennom året.Dansekonkurranser er også populær TV-underholdning. Den største norske dansekonkurransen på TV er Skal vi danse, som går på TV2. Dette er en konkurranse der kjendiser blir invitert til å delta. Kjendisene kan være skuespillere, musikere, idrettsfolk, politikere og andre. De kjente personene skal danse med profesjonelle selskapsdansere, og hver uke skal parene danse en ny stil. Dommerne gir dem poeng, og kommenterer framføringen, men det er TV-seerne som avgjør resultatet ved å stemme på kjendisene de liker. Hver uke blir ett par stemt ut, og til slutt står man igjen med en vinner.Sesong 10 av Skal vi danse ble sendt høsten 2014. Sesongen hadde høye seertall, og det var Agnete Kristin Johnsen som vant. Den store interessen for konkurransen, fører også til at man kunne følge deltakerne via sosiale medier og oddssider som Nordicbet, der deltakernes odds ble listet opp helt fram til finalen. Dersom det blir laget en ny sesong, kan man igjen følge deltakernes odds, og på den måten kan man få en anelse om hvem som anses som favoritter av ekspertene.Dansekonkurranser er morsomt, enten man deltar selv, eller man bare ser på. Noen dansestiler er elegante og stilrene, mens moderne dansestiler som Disko Freestyle og Akro byr på herlige bevegelser og akrobatiske hopp og kast. De mange dansestilene gjør det lett å finne en dansekonkurranse man kan interessere seg for eller delta i.

]]>
Kjente norske salsadansere http://salsacongressnorway.com/kjente-norske-salsadansere/ Sun, 21 Sep 2014 07:19:07 +0000 http://salsacongressnorway.com/?p=15 Dans er populært i Norge, og det finnes mange gode dansere rundt om i landet. Noen er født og oppvokst i Norge, andre har flyttet til Norge. Salsa er en av de mest populære dansene i Norge, derfor finnes det mange gode dansere innen denne stilarten. Jazzy Ruiz flyttet til Norge i 1999, og har bachelorgrad i dans og pedagogikk fra Den Norske Balletthøyskole. Han har flere ganger representert Norge på salsakongresser og festivaler, og har jobbet med mange av de beste produsentene, danserne og artistene innen salsamusikk. I dag er han delerier i Salsa Kompaniet AS, som er Norge største salsaskole.Cecilie Ortega jobber som danseinstruktør, men har også vunnet konkurranser i salsa. Hun vant blant annet Oslomesterskapet i 2008, og har vunnet konkurranser på Cuba. Marius Olavesen har danset salsa siden 2005, og er også utdannet instruktør. Han vant Oslomesterskapet i cubansk salsa i 2008 og 20009, og har en andreplass fra NM både i LA og cubansk salsa. Gatica Brodin begynte med ballett da hun var fire år gammel. Hun var senere innom mange dansestiler, og begynte å danse salsa som femteåring. Hun danser sammen med Jazzy, og Nordstrandsjenta har blant annet opptrådt på TV i Dansefeber og Norske Talenter.

]]>
Salsaens historie http://salsacongressnorway.com/salsaens-historie/ Tue, 16 Sep 2014 07:18:44 +0000 http://salsacongressnorway.com/?p=13 Salsaen slik vi kjenner den i dag, utviklet seg i New York på 1960-tallet. Den ble utviklet av de latinske innbyggerne i byen, og har innslag fra mange land og mange ulike dansestiler. Mange av elementene er hentet fra Afrika, Spania og Frankrike, men dansen er også inspirert av andre lands musikk og dansetradisjoner. Dansestilene og musikken fra de ulike landene blandet seg, og en ny dansestil oppsto. Etter hvert ble dansen utbredt og populær også i andre land.Blant de viktigste opphavskildene til salsa, finner vi latinsk jazz, en musikkstil som oppsto på 1930-tallet i New York. Mambo er en annen viktig opphavskilde. Mamboen ble utviklet på 1940-tallet, og stammer fra Cuba. Da blokaden av Cuba ble innført, ble denne musikken et samlingspunkt for eksilkubanere i USA. Men blokaden førte også til at musikken utviklet seg annerledes i USA enn på Cuba. På 1970-tallet utviklet salsaen seg raskt, men den utviklet seg ulikt i ulike land.I dag er salsa populært både i USA og i de latinamerikanske landene, men dansen har også spredt seg til resten av verden. Den er blant annet populær i Japan. Selv om salsa har mange faste grunntrekk, finnes det mange varianter av dansen. Den synkoperte clawesrytmen er et av fellestrekkene for alle stilarter. Denne rytmen har tre slag i en takt og to i neste. Noen av salsastilene har mye til felles med mambo, og det kan være vanskelig å skille disse dansestilene fra hverandre. Andre salsastiler er mer tydelige, og skiller seg klart ut fra mambo.

]]>
World Salsa Championship http://salsacongressnorway.com/world-salsa-championship/ Fri, 12 Sep 2014 07:17:56 +0000 http://salsacongressnorway.com/?p=11 World Salsa Championships (WSC) er den viktigste salsakonkurransen i verden. Her konkurrerer de beste danserne i verden om pengepremier, heder og ære. Mesterskapet vises på TV i flere land, og ble arrangert for fjerde gang i 2014. Men det finnes flere konkurranser som hevder å være VM i salsa. Det eldste av disse mesterskapene kalles Mayan World Salsa Championships, og arrangeres av Mayan Club i Los Angeles.WSF World Salsa Championships blir arrangert av World Salsa Federation. Mesterskapet omfatter 13 ulike grener, blant annet solodans, pardans og lagkonkurranser, og utøverne delen inn i ulike aldersklasser. Et alternativt World Salsa Championships ble startet i 2005. Her konkurreres det innen fire kategorier. Mesterskapet ble omdøpt til The World Latin Dance Cup i 2010, for å vise at de også har med andre typer danser.Alle som liker salsa følger med på de store mesterskapene. WSF World Salsa Championships er det viktigste arrangementet, og får god dekning i mange land. Mange spekulerer i hvem som kommer til å vinne. Crisitan Oviedo lå på toppen flere år på rad, men med ulike partnere. Toppfinalistene kommer først og fremst fra USA eller latinamerikanske land, som ikke er spesielt overraskende.En så stor konkurranse pleier å bli vist på TV, for eksempel på ESPN International, og det er meget sannsynlig at oddsen for deltakerne dukker opp på oddssider. Norske TV-kanaler kommer kanskje ikke til å dekke konkurransen, men man kan uansett følge den via amerikanske medier og nettsider i stedet, ettersom konkurransen er veldig stor der.Man trenger ikke å danse salsa selv for å ha lyst til å følge med på mesterskapet. Nett-TV er en god løsning når man vil følge konkurranser som ikke sendes i Norge. Det kan hende man må betale litt for nett-TV, men dersom man virkelig liker salsa og gjerne vil følge med, har man muligheten til det over nettet.

]]>
Lær deg å danse salsa i Norge http://salsacongressnorway.com/laer-deg-a-danse-salsa-i-norge/ Fri, 05 Sep 2014 07:20:01 +0000 http://salsacongressnorway.com/?p=9 Dans er både fin trening og en morsom hobby. Mange liker å danse alene, men pardans er både sosialt og utfordrende, og man får mange nye venner. Salsa har blitt en populær dans, og det tilbys mange kurs til nybegynnere og mer erfarne dansere. Kursene tilbyr i byer over hele landet. BSI – Bergen Studentidrett tilbyr dansekurs for studenter i Bergen. Salsakurs er et av tilbudene deres. I Trondheim kan man blant annet lære salsa hos Trondheim Swingklubb. Klubben er opptatt av sosialt samvær, og vil at alle skal trives og føle seg velkomne.Danseskolen Lær og dans i Oslo tilbyr varierte dansekurs, av ulik varighet. Mange andre danseskoler i Oslo tilbyr også kurs i salsa. Man finner en oversikt over tilbudet på nettsiden Aktiv i Oslo. Salsakompaniet er Norges største danseskole for salsa. Av og til tilbyr de også gratis prøvetimer, noe som er et fint tilbud dersom man er usikker på om man vil lære å danse.Dersom man vil finne et salsakurs i nærheten av der man bor, kan man gå inn på nettsiden Kursagenten. Her kan man søke både etter fylke, og etter hvilken type dans man vil lære. Kurstilbudet innen salsa strekker seg virkelig over hele landet, fra Sørlandet og helt nord til Svalbard. Organisasjonen Kom og Dans arrangerer dansekurs, fester, dansecamper og dansereiser, og de tilbyr også arrangementer mange steder i landet. For å finne kurs og lokale klubber og miljøer, kan man søke på fylkeslisten til venstre på nettsiden. Arrangementene deres er alkoholfrie, slik at de også passer for ungdom og barn.

]]>
Salsa Congress http://salsacongressnorway.com/ Mon, 01 Sep 2014 07:14:18 +0000 http://salsacongressnorway.com/?page_id=6 Det arrangeres flere salsafestivaler i Norge hvert år. Nordic Salsa Experience arrangeres for syvende gang i februar 2015. Arrangementet er en helg med fester, klasser, internasjonale instruktører, konkurranser og livemusikk. Kongressen i 2014 ble en stor suksess, med mer enn dobbelt så mange deltakere som forrige år. Festivalen har blitt den største i Norden, og lover å bli enda bedre i 2015. Nordic Salsa Experience 2015 arrangeres på Clarion Royal Christiania Hotel. Mange av planene er allerede klare, og deltakerne har mye å glede seg til. Man kan lese mer om arrangementet her: www.salsanordic.com. Her finner man også nyheter og oppdateringer om arrangementet.SalsaNor Rueda Congress arrangeres i september 2014, i Stavanger. Festivalen arrangeres på Clarion Hotel Energy, og hotellet kommer antakelig til å leve opp til navnet sitt de dagene festivalen varer, for her blir det virkelig energi. Man kan kjøpe billetter på nettet, og under festivalen kan man danse selv, eller se på forestillinger med internasjonale artister. Det arrangeres også en gallafest og middag. Les mer om arrangementet på nettsiden Rudea Congress, ruedacongress.com. Salsa Norge, www.salsanorge.no, er også en fin nettside å besøke dersom man vil holde seg oppdatert om alt som skjer innenfor salsa i Norge.

]]>