Kjente norske salsadansere

Dans | Sunday September 21 2014 | Comments Off on Kjente norske salsadansere

Dans er populært i Norge, og det finnes mange gode dansere rundt om i landet. Noen er født og oppvokst i Norge, andre har flyttet til Norge. Salsa er en av de mest populære dansene i Norge, derfor finnes det mange gode dansere innen denne stilarten.

Jazzy Ruiz flyttet til Norge i 1999, og har bachelorgrad i dans og pedagogikk fra Den Norske Balletthøyskole. Han har flere ganger representert Norge på salsakongresser og festivaler, og har jobbet med mange av de beste produsentene, danserne og artistene innen salsamusikk. I dag er han delerier i Salsa Kompaniet AS, som er Norge største salsaskole.

Cecilie Ortega jobber som danseinstruktør, men har også vunnet konkurranser i salsa. Hun vant blant annet Oslomesterskapet i 2008, og har vunnet konkurranser på Cuba. Marius Olavesen har danset salsa siden 2005, og er også utdannet instruktør. Han vant Oslomesterskapet i cubansk salsa i 2008 og 20009, og har en andreplass fra NM både i LA og cubansk salsa. Gatica Brodin begynte med ballett da hun var fire år gammel. Hun var senere innom mange dansestiler, og begynte å danse salsa som femteåring. Hun danser sammen med Jazzy, og Nordstrandsjenta har blant annet opptrådt på TV i Dansefeber og Norske Talenter.