Populære dansekonkurranser i Norge

Dans | Sunday January 25 2015 | Comments Off on Populære dansekonkurranser i Norge

Dansekonkurranser kommer i mange varianter. Sportsdans, også kalt tidans, er den mest populære konkurransedansen i antall utøvere, og både barn og voksne driver med sportsdans. Disko og ulike varianter av moderne danser er også populære konkurransedanser. Man finner mer informasjon om ulike dansekonkurranser på nettet. De største dansekonkurransene i Norge er NM, Grenland Cup og Norway International. Dance Revolution er en serie med konkurranser som arrangeres gjennom året.

Dansekonkurranser er også populær TV-underholdning. Den største norske dansekonkurransen på TV er Skal vi danse, som går på TV2. Dette er en konkurranse der kjendiser blir invitert til å delta. Kjendisene kan være skuespillere, musikere, idrettsfolk, politikere og andre. De kjente personene skal danse med profesjonelle selskapsdansere, og hver uke skal parene danse en ny stil. Dommerne gir dem poeng, og kommenterer framføringen, men det er TV-seerne som avgjør resultatet ved å stemme på kjendisene de liker. Hver uke blir ett par stemt ut, og til slutt står man igjen med en vinner.

Sesong 10 av Skal vi danse ble sendt høsten 2014. Sesongen hadde høye seertall, og det var Agnete Kristin Johnsen som vant. Den store interessen for konkurransen, fører også til at man kunne følge deltakerne via sosiale medier og oddssider som Nordicbet, der deltakernes odds ble listet opp helt fram til finalen. Dersom det blir laget en ny sesong, kan man igjen følge deltakernes odds, og på den måten kan man få en anelse om hvem som anses som favoritter av ekspertene.

Dansekonkurranser er morsomt, enten man deltar selv, eller man bare ser på. Noen dansestiler er elegante og stilrene, mens moderne dansestiler som Disko Freestyle og Akro byr på herlige bevegelser og akrobatiske hopp og kast. De mange dansestilene gjør det lett å finne en dansekonkurranse man kan interessere seg for eller delta i.